Skip to main content

Lajmet e Fundit

Covid-19: shëndeti dhe siguria vijnë të parat

20 mars 2020

Në TAP, shëndeti dhe siguria e punonjësve, kontraktuesëve dhe partnerëve të biznesit mbetet përparësi. Po monitorojmë nga afër zhvillimet në lidhje me pandeminë COVID-19 dhe po zbatojmë rreptësisht udhëzimet e fundit të autoriteteve të shëndetit publik. TAP-i ka ndërmarrë disa masa për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

TAP-i Kalon Për Herë të Parë Gaz Natyror në Seksionin Grek të Tubacionit, në kuadër të Fazës së Testimit

26 nëntor 2019

Më 25 nëntor, TAP kaloi për herë të parë gaz natyror në një segment me gjatësi 2 km të tubacionit në Greqi, midis Lumit Evros dhe stacionit të kompresorëve në Kipoi. Kjo është faza fillestare e procesit të kolaudimit të tubacionit për të parë nëse infrastruktura është tërësisht e sigurt dhe e gatshme për funksionim pas përfundimit të procesit, në përputhje me standardet kombëtare dhe ndërkombëtare të sigurisë dhe funksionimit.

TAP Ndërton Kopshtin e Qytetit të Çorovodës

28 tetor 2019

TAP dhe Bashkia e Skraparit përuruan kopshtin e qytetit të Çorovodës i cili u ndërtua nga e para. Rreth 60 fëmijë të këtij qyteti përfitojnë nga ky investimi prej 498’000 Euro, pjesë e programit të Investimit Social dhe Mjedisor të TAP.

TAP Përuron Shkollën e Nëntë në Shqipëri

16 shtator 2019

Më 16 shtator 2019, ditën e parë të vitit shkollor, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe Bashkia e Beratit hapën dyert e shkollës së re në Uznovë. Mbi 330 nxënës janë përfituesit e këtij investimi prej 540’000 eurosh, pjesë e programit të Investimit Social dhe Mjedisor të TAP.

Gazsjellësi Trans Adriatik Nis Vlerësimin e Tregut

1 korrik 2019

TAP ka nisur vlerësimin e tregu duke i lejuar transportuesve të gazit natyror të shprehin interesin e tyre. Kështu në një fazë të mëvonshme mund të kenë akses në kapacitetet e reja dhe afatgjata të TAP, duke mundësuar kështu zgjerimin e kapacitetit të gazsjellësit në të ardhmen. Vlerësimi i tregut do të kryhet në dy faza kryesore: faza jo-detyruese, që nis në datën 1 korrik 2019, e ndjekur nga faza detyruese, që pritet të nisë në tremujorin e dytë të vitit 2020 ose disi më vonë.

Tre Vite pas Nisjes së Punimeve më Shumë se 87% e Gazsjellësit Trans Adriatik është Përfunduar

17 maj 2019

Baar, Zvicër. Dita e sotme shënon 3 vjetorin e fillimit të ndërtimit të Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP). Deri tashmë, 99% e tubave janë shtrirë në tokë përgjatë gjithë Greqisë dhe Shqipërisë.

Videot më të fundit

Time Lapse - Rindërtimi i Shkollës "Llukë Mita" në Konizbaltë, Ura Vajgurore

Time Lapse - Rindërtimi i Shkollës "Llukë Mita" në Konizbaltë, Ura Vajgurore

Hapat e Ndërtimit të Gazsjellësit TAP në Seksionin Detar

Hapat e Ndërtimit të Gazsjellësit TAP në Seksionin Detar

Mesazhet e Fundit në Twitter

Ngjarjet e Fundit nga TAP

TAP Dhuron Njësi të Lëvizshme Banimi Për Të Prekurit nga Tërmeti

9 dhjetor 2019

Tiranë, Shqipëri. Më 5 dhjetor ka përfunduar instalimi i njësive të lëvizshme të banimit që Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) i ka dhuruar për familjet e prekura nga tërmeti i fun...

TAP Përmirëson Kushtet e Maternitetit të Fierit

20 shtator 2019

TAP ka ndërhyrë duke përmirësuar mjediset e brendshme të Repartit të Neonatologjisë në Maternitetin e Fierit si edhe i ka dhuruar pajisjet e nevojshme mjekësore. Më shumë se 1’7...

Abonohuni për të marrë përditësime nga TAP-i

Ju lutemi abonohuni për të marrë njoftimet e TAP-it në anglisht, njoftimet për shtyp dhe përditësime të rëndësishme për përparimin e projektit të gazsjellësit. Ju do të keni mundësi të çaktivizoni abonimin tuaj në çdo moment. 

Subscribe to receive updates

Please subscribe to receive TAP’s newsletters in English, media releases and important updates about the pipeline project’s progress. You will be able to cancel your subscription at any time.

Please complete all required fields

After clicking the Submit button, you will still need to confirm your subscription. Please, check your email.