Skip to main content

Kthehu pas

MENA: Trajnim në menaxhimin e restorantit

Nëpërmjet programit MENA, pronarë dhe menaxherë restorantesh në zonën e Leçes marrin trajnim tremujor të nivelit të lartë në menaxhimin e restorantit, teknikat e gatimit dhe transformimin e produkteve punonjësit e tyre ushqimore për stafin e tyre. Projekti, i bashkon shefat më të vlerësuar të kuzhinës dhe pronarët dhe menaxherët e restoranteve, që mbështesin fuqimisht ekonominë dhe turizmin vendor. Projekti është tashmë në edicionin e tij të dytë.

MENA (ose “Masteri i Ekselencës në Ushqimin e Ri”) 2018, edicioni i dytë, mblodhi së bashku disa ekspertë dhe mësues, që janë kuzhinierë me yje të Apulias. Disa aplikantë u përgjigjën ndaj fushatës së TAP për pjesëmarrje në Dhjetor 2017. 17 pronarë dhe menaxherë të restoranteve në provincën e Leçes u përzgjedhën dhe morrën pjesë në program. 18 seancat e trajnimit përfshijnë 144 orë module kursi si dhe turne në kopshte, ullishte, taverna dhe vreshta të mirënjohura.

15 pronarët dhe menaxherët e restoranteve nga Salento që morën pjesë në edicionin e parë të MENA (2017) ndjejnë se programi i trajnimit ishte shumë i dobishëm për bizneset e tyre. MENA ishte "një mundësi e madhe për të forcuar njohuritë e mia në industrinë e hotelerisë. Unë nuk mendoj se do të ishte aq mirë i organizuar. Ekipi ishte aq i mirë sa e prisja, për më tepër, mësuesit ishin shumë të përgatitur, si dhe kuzhinierët me yll ", tha një nga pjesëmarrësit.


Në fund të programit, tre studentët më të mirë marrin këshillime individuale për rikonceptimin e restorantit të tyre, duke përfshirë këshillat për forcimin e menusë dhe ri-trajnimin e stafit.

€70,000 investment

MENA u projektua për të rritur cilësinë e shërbimit në sektorët e turizmit dhe të mikpritjes. Si pjesë e këtij programi, TAP po mbështet sektorin e ushqimit dhe pijeve - një element kyç i ofertës turistike në Itali. Turizmi është një kontribues i madh në ekonominë lokale. TAP dëshiron të ketë një ndikim pozitiv në ekonominë lokale duke forcuar mjetet e jetesës së komuniteteve lokale në një mënyrë të qëndrueshme, lartëson asetet vendore dhe thekson trashëgiminë lokale.

 

TAP promovoi MENA-n përmes një fushate komunikimi në të gjithë Provincën e Lecce, duke përfshirë reklamat në gazetën lokale, faqet e internetit dhe mediat sociale, si dhe një faqe interneti të dedikuar: www.mena-mastertap.it

MENA u projektua së bashku me RP Consulting, një agjenci komunikimi dhe marketingu nga Apulia të specializuar në shërbimet e ushqimit dhe pijeve.