Skip to main content

2018 Histori mbi TAP-in

Çdo ditë TAP-i dhe kontraktorët e tij përfshihen nga qindra komunitete vendore përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Greqi, Shqipëri dhe Itali. Dëshirojmë të ndajmë me ju disa nga raportet për punën në terren dhe t’ju themi diçka për përballjet tona me njerëzit që takojmë. 

 

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

TAP dhe Korpusi i Vullnetarëve në Mbështetje të Mjedisit

14 gusht 2018

Gjatë muajve Qershor dhe Korrik 2018, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) në bashkëpunim me Korpusin e Vullnetarëve, pjesë e organizatës jo-qeveritare Forumi i Mendimit të Lirë, kanë kryer pesë aksione pastrimi të cilat janë shtrirë përgjatë gjurmës së gazsjellësit TAP në Shqipëri.

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

TAP Nis Këshillimi për Kodin e Rrjetit

7 gusht 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) nis procesin e këshillimit për projekt Kodin e Rrjetit të TAP (TNC). TNC-ja përcakton parimet dhe rregullat që do të rregullojnë aksesin, përdorimin dhe operimin e gazsjellësit TAP. Ai është gjithashtu një kusht pjesë e vendimit të Komisionit Evropian për përjashtimin e TAP-it nga Direktiva e Tretë e BE-së për Gazin lidhur me aksesin, përcaktimin e tarifave dhe ndarjen e pronësisë së palëve të treta (Nenet 9, 32, 41(6), 41(8) dhe 41(10)).

Ministria e Kulturës Viziton Sitet Arkeologjike të TAP

Ministria e Kulturës Viziton Sitet Arkeologjike të TAP

1 gusht 2018

Më 26 Korrik 2018, Ministria e Kulturës, Mirela Kumbaro, e shoqëruar nga Menaxheri i Përkohshëm i TAP për Shqipërinë, Michele Mario Elia, vizitoi dy nga sitet arkeologjike përgjatë gjurmës së TAP-it, ku TAP po kryen aktualisht punime gërmimi.

Praktikantët e TAP vizitojnë Kantieret e Punimeve të TAP në Skrapar

Praktikantët e TAP vizitojnë Kantieret e Punimeve të TAP në Skrapar

11 korrik 2018

Më 5 dhe 6 Korrik 2018, gjashtë praktikantë, të cilët janë duke përfituar përvojë praktike profesionale në Gazsjellësin Trans Adriatik, vizituan kantieret e punimeve të TAP në Skrapar, Shqipëri.

Korpusi i Vullnetarëve dhe TAP Vijojnë Fushatën e Ndërgjegjësimit dhe Pastrimit në Berat

Korpusi i Vullnetarëve dhe TAP Vijojnë Fushatën e Ndërgjegjësimit dhe Pastrimit në Berat

3 korrik 2018

Më 30 qershor 2018, rreth 230 vullnetarë nga Korpusi i Vullnetarëve me mbështetjen e Programit për Investime Sociale dhe Mjedisore të Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) dhe në bashkëpunim me Bashkinë e Beratit, morën pjesë në një aksion pastrimi dhe ndërgjegjësimi për rëndësinë e një mjedisi të pastër në Berat.

TAP ka Kryer 19 Kalime Lumenjsh në Shqipëri

TAP ka Kryer 19 Kalime Lumenjsh në Shqipëri

27 qershor 2018

Gazsjellësi ka kryer tashmë 19 kalime lumenjsh duke shmangur ndikimet në faunën dhe florën e luginave.

TAP Mbështet Pastrimin e Pyllit të Semanit dhe Urës së Mbrostarit

TAP Mbështet Pastrimin e Pyllit të Semanit dhe Urës së Mbrostarit

12 qershor 2018

Rreth 500 vullnetarë nga Korpusi i Vullnetarëve në bashkëpunim me autoritet lokale dhe me mbështetjen e Programit për Investime Sociale dhe Mjedisore të TAP, morrën pjesë në pastrimin e rreth 5.5 hektarëve në zonën e Pyllit të Semanit dhe Urës së Mbrostarit.

TAP Mbështet Zhvillimin e Turizmit dhe Bujqësisë në Skrapar

TAP Mbështet Zhvillimin e Turizmit dhe Bujqësisë në Skrapar

17 maj 2018

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) ka mbështetur dhe ka marrë pjesë në hapjen e stinës së turizmit dhe panairin e produkteve agro - bujqësore që u organizua me datë 9 Maj 2018 në Skrapar.

Përfundon Segmenti i Parë i Mikro-Tunelit të TAP në Çorovodë

Përfundon Segmenti i Parë i Mikro-Tunelit të TAP në Çorovodë

3 maj 2018

TAP përfundoi me sukses hapjen e segmentit të parë të mikro-tunelit në Skrapar. Tuneli shmang kalimin përmes luginës së Osumit dhe kryqëzimin me një rrugë të sapo-ndërtuar.

TAP ka Nisur Rehabilitimin e Rrugës Bilisht-Vishocicë

TAP ka Nisur Rehabilitimin e Rrugës Bilisht-Vishocicë

20 prill 2018

Rruga do të ndihmojë lidhjen e fermerëve të kësaj zone me tregjet e Bilishtit dhe Korçës më lehtë, më shpejt dhe më të sigurt.

TAP Fillon Asfaltimin e 8.5 km Rrugë në Fier

TAP Fillon Asfaltimin e 8.5 km Rrugë në Fier

10 prill 2018

Rruga përdoret nga banorët e më shumë se 14 fshatrave. Përveç banorëve kjo rrugë do të lehtësojë lëvizjen e turistëve drejt Parkut Arkeologjik të Apolonisë dhe plazheve të Semanit dhe Darzezës.

Takim Me Nxënësit mbi Sigurinë Rrugore

Takim Me Nxënësit mbi Sigurinë Rrugore

6 prill 2018

Gjatë muajit Mars, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) në bashkëpunim me Policinë Rrugore dhe Drejtoritë Arsimore Rajonale nisi një tjetër fushatë ndërgjegjësimi mbi sigurinë rrugore. “Jeta vlen më shumë sesa një moment” ishte mesazhi i fushatës ndërgjegjësuese ku morën pjesë më shumë se 1’000 nxënës.

5,000 Vite Histori Dalin në Dritë gjatë Gërmimeve në Trakë

5,000 Vite Histori Dalin në Dritë gjatë Gërmimeve në Trakë

27 mars 2018

Trakë, Greqi. Gjatë gërmimeve për ndërtimin e Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) AG në Trakë, dolën në dritë gjetje të rëndësishme arkeologjike nga periudha e Neolitit (mijëvjeçari i katërt para erës sonë) deri në periudhën pas Bizantine. Kjo u vërtetua nga gjetjet e arkeologëve të punësuar në zonë nga projekti dhe të monitoruar nga Entet vendore të Antikitetit (të Evros, Rodopit, dhe Ksanthit), si dhe nga Ministria e Kulturës dhe Sportit.

11 Zyrtarë Qeveritarë Vizitojnë Kantieret e Ndërtimit të TAP në Çorovodë

11 Zyrtarë Qeveritarë Vizitojnë Kantieret e Ndërtimit të TAP në Çorovodë

22 mars 2018

Përfaqësues të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, Entit Rregullator të Energjisë së Shqipërisë, Albgaz dhe Shërbimit Gjeologjik Shqiptar patën mundësinë të shohin personalisht punimet dhe ecurinë e ndërtimit të TAP-it.

TAP Pajis Ekipet e Punës me Barela të Ndihmës së Parë

TAP Pajis Ekipet e Punës me Barela të Ndihmës së Parë

20 mars 2018

Kjo na lejoi të mbështesnim operacionet e shpëtimit të një furgoni të përfshirë në një aksident. Mjekët dhe ambulancat tona transportuan të lënduarit në spital dhe ndihmuan në rimëkëmbjen e furgonit...