Skip to main content

2019 Lajmet

 

TAP-i Kalon Për Herë të Parë Gaz Natyror në Seksionin Grek të Tubacionit, në kuadër të Fazës së Testimit

TAP-i Kalon Për Herë të Parë Gaz Natyror në Seksionin Grek të Tubacionit, në kuadër të Fazës së Testimit

26 nëntor 2019

Më 25 nëntor, TAP kaloi për herë të parë gaz natyror në një segment me gjatësi 2 km të tubacionit në Greqi, midis Lumit Evros dhe stacionit të kompresorëve në Kipoi. Kjo është faza fillestare e procesit të kolaudimit të tubacionit për të parë nëse infrastruktura është tërësisht e sigurt dhe e gatshme për funksionim pas përfundimit të procesit, në përputhje me standardet kombëtare dhe ndërkombëtare të sigurisë dhe funksionimit.

TAP Ndërton Kopshtin e Qytetit të Çorovodës

TAP Ndërton Kopshtin e Qytetit të Çorovodës

28 tetor 2019

TAP dhe Bashkia e Skraparit përuruan kopshtin e qytetit të Çorovodës i cili u ndërtua nga e para. Rreth 60 fëmijë të këtij qyteti përfitojnë nga ky investimi prej 498’000 Euro, pjesë e programit të Investimit Social dhe Mjedisor të TAP.

TAP Përuron Shkollën e Nëntë në Shqipëri

TAP Përuron Shkollën e Nëntë në Shqipëri

16 shtator 2019

Më 16 shtator 2019, ditën e parë të vitit shkollor, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe Bashkia e Beratit hapën dyert e shkollës së re në Uznovë. Mbi 330 nxënës janë përfituesit e këtij investimi prej 540’000 eurosh, pjesë e programit të Investimit Social dhe Mjedisor të TAP.

Gazsjellësi Trans Adriatik Nis Vlerësimin e Tregut

Gazsjellësi Trans Adriatik Nis Vlerësimin e Tregut

1 korrik 2019

TAP ka nisur vlerësimin e tregu duke i lejuar transportuesve të gazit natyror të shprehin interesin e tyre. Kështu në një fazë të mëvonshme mund të kenë akses në kapacitetet e reja dhe afatgjata të TAP, duke mundësuar kështu zgjerimin e kapacitetit të gazsjellësit në të ardhmen. Vlerësimi i tregut do të kryhet në dy faza kryesore: faza jo-detyruese, që nis në datën 1 korrik 2019, e ndjekur nga faza detyruese, që pritet të nisë në tremujorin e dytë të vitit 2020 ose disi më vonë.

Tre Vite pas Nisjes së Punimeve më Shumë se 87% e Gazsjellësit Trans Adriatik është Përfunduar

Tre Vite pas Nisjes së Punimeve më Shumë se 87% e Gazsjellësit Trans Adriatik është Përfunduar

17 maj 2019

Baar, Zvicër. Dita e sotme shënon 3 vjetorin e fillimit të ndërtimit të Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP). Deri tashmë, 99% e tubave janë shtrirë në tokë përgjatë gjithë Greqisë dhe Shqipërisë.

Një Markatë e Re dhe Moderne për Korçën

Një Markatë e Re dhe Moderne për Korçën

15 prill 2019

Korçë, Shqipëri. Më 14 prill 2019, u organizua ceremonia e përurimit të “Markatës së Shijes” së Korçës, një investim i përbashkët i Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP), Bashkisë së Korçës dhe IADSA (Marrëveshja Italo-Shqiptare për Shkëmbimin e Borxhit).

TAP Shtrin Tubat e Parë në Ujërat Shqiptare

TAP Shtrin Tubat e Parë në Ujërat Shqiptare

5 prill 2019

Fier, Shqipëri. Më 30 mars, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) realizoi me sukses tërheqjen në breg të tubacionit të parë nënujor që shtrihet në Shqipëri. Koka tërheqëse e tubacionit arriti në pikën kilometrike 0, ku bashkohet seksioni tokësor me atë detar, në orën 12:50.

TAP Vlerësohet me Çmimin e Filantropisë për Kontribut në Nivel Kombëtar

TAP Vlerësohet me Çmimin e Filantropisë për Kontribut në Nivel Kombëtar

27 shkurt 2019

Tiranë, Shqipëri. Më 22 shkurt 2019, Partnerët Shqipëri i kanë dorëzuar Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) Çmimin e Filantropisë për Kontributin Social në Nivel Kombëtar. Ky çmim iu dha TAP për ndërtimin e kopshtit të fshatit Pashalli dhe shkollës së Konizbaltës në bashkinë e Urës Vajgurore, si dhe muzeun “Gjon Mili” në Korçë.

TAP Ndërton Një Kopsht dhe Rikonstrukton Një Shkollë në Bashkinë e Beratit

TAP Ndërton Një Kopsht dhe Rikonstrukton Një Shkollë në Bashkinë e Beratit

30 janar 2019

Berat, Shqipëri. Më 30 janar 2019, Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) dhe Bashkia e Beratit përuruan zyrtarisht kopshtin e fshatit Dushnik dhe shkollën e fshatit Veterrik. Këto projekte, me vlerë të përbashkët prej rreth 440’000 €, janë pjesë e Investimeve Sociale dhe Mjedisore të TAP në Shqipëri.

TAP Përmbyll Financimin prej 3.9 Miliard Euro të Projektit

TAP Përmbyll Financimin prej 3.9 Miliard Euro të Projektit

11 janar 2019

Baar, Zvicër. Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP), si një nga projektet më strategjike në Evropë, ka arritur me sukses mbylljen financiare të projektit në dhjetor 2018, duke siguruar 3.9 miliard Euro – financimi më i madh i miratuar për projektet infrastrukturore në Evropë gjatë vitit 2018.