Skip to main content

2015 Lajmet

 

TAP Lidh Dy Kontrata për Ndërtimin në Pjesën Tokësore në Itali

TAP Lidh Dy Kontrata për Ndërtimin në Pjesën Tokësore në Itali

22 dhjetor 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka lidhur një kontratë për Inxhinierinë, Prokurimin dhe Ndërtimin (EPC) të Terminalit Pritës të Gazsjellësit (PRT) dhe një kontratë për EPC-në e tubacionit në pjesën tokësore në Itali (tubacion me gjatësi 8 km dhe diametër prej 36 inç).

TAP Organizon Prezantim me Bankat

TAP Organizon Prezantim me Bankat

18 dhjetor 2015

Përfaqësuesit e më shumë se 20 bankave kryesore që financojnë projekte morën pjesë në një takim prezantues të organizuar nga Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) në Londër. TAP-i po planifikon të marrë financime të kufizuara burimore nga agjenci shumëpalëshe, agjencitë e kredisë së eksportit dhe bankat tregtare gjatë vitit 2016.

Snam S.p.A. i bashkohet aksionarëve të TAP-it me blerjen e 20% të aksioneve në projekt nga Statoil

Snam S.p.A. i bashkohet aksionarëve të TAP-it me blerjen e 20% të aksioneve në projekt nga Statoil

1 dhjetor 2015

TAP ka kënaqësinë të njoftojë se Snam S.p.A. (Snam) së shpejti do t’i bashkohet grupit të aksionarëve të TAP-it, duke blerë 20% të aksioneve në projekt nga Statoil. Transaksioni pritet të përmbyllet deri brenda fundit të vitit 2015. Pas mbylljes, struktura aksionare e TAP-it do të përbëhet nga BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A (20%), Fluxys (19%), ENAGAS (16%) dhe Axpo (5%).

TAP Konfirmon Miratimin e VNMS-së së Ndryshuar nga Qeveria e Greqisë

TAP Konfirmon Miratimin e VNMS-së së Ndryshuar nga Qeveria e Greqisë

30 nëntor 2015

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë e Greqisë ka dhënë miratimin formal për Vlerësimin e Ndikimit Mjedisor dhe Social (VNMS) të ndryshuar, dorëzuar nga Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) për pjesën greke të tubacionit në dhjetor të vitit 2014.

TAP Lidh Kontratë me Corinth Pipeworks S.A. për Tubat e Linjës në Pjesën Tokësore

TAP Lidh Kontratë me Corinth Pipeworks S.A. për Tubat e Linjës në Pjesën Tokësore

20 nëntor 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka lidhur një kontratë me Corinth Pipeworks S.A. që do të furnizojë projektin me rreth 495 km tuba linje me diametër 48 inç për pjesën e Gazsjellësit Trans Adriatik që do të përshkojë Greqinë. Kjo kontratë përfshin rreth 270.000 ton tuba linje.

TAP Lidh Kontratë me Salzgitter Mannesmann International për Tubat e Linjës dhe Bërrylat e Pjesës Tokësore

TAP Lidh Kontratë me Salzgitter Mannesmann International për Tubat e Linjës dhe Bërrylat e Pjesës Tokësore

29 tetor 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka lidhur një kontratë me Salzgitter Mannesmann International GmbH për rreth 270 km tuba linje për pjesën tokësore me diametër 48 inç, si dhe për bërrylat që i nevojiten TAP-it për përdorim në pjesën tokësore (48 inç) dhe atë detare (36 inç). Salzgitter Mannesmann International do të ofrojë tubat e linjës dhe bërrylat prej 48 inç për pjesën tokësore në seksionet e TAP-it në Shqipëri, Greqi dhe Itali, dhe bërrylat me diametër 36 inç për seksionin detar që kalon përmes Adriatikut.

TAP Lidh Tre Kontrata për Pajisjet e Gazsjellësit | Dy Kompani Italiane Përzgjidhen si Tenderuesit Fitues

TAP Lidh Tre Kontrata për Pajisjet e Gazsjellësit | Dy Kompani Italiane Përzgjidhen si Tenderuesit Fitues

16 tetor 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka lidhur tre kontrata për inxhinierinë, prodhimin dhe instalimin e fashaturave lidhëse, bërrylave izolues dhe pritësit e sondave pastruese prej 48 dhe 36 inç. Këto pajisje do të kryejnë disa funksione kyçe dhe do të instalohen përgjatë gjurmës së TAP-it, në përputhje me specifikimet teknike të projektit.

TAP Nxjerr Njoftimin për Kontratat SCADA dhe Kabullin me Fibër Optike

TAP Nxjerr Njoftimin për Kontratat SCADA dhe Kabullin me Fibër Optike

21 shtator 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) fton kompanitë të para-kualifikohen për ofrimin dhe dorëzimin e sistemit të Kontrollit Mbikëqyrës dhe të Mbledhjes së të Dhënave (SCADA) dhe kabullit me fibra optike. Këto janë kontratat e fundit në formatin e paketës së madhe që do të jepen nga TAP-i për ndërtimin e projektit si artikuj të ofruar nga kompanitë.

TAP i Jep Siemens Kontratën për Turbo Kompresorët

TAP i Jep Siemens Kontratën për Turbo Kompresorët

2 shtator 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) i ka dhënë Siemens AG kontratën për furnizimin me gjashtë njësi turbo kompresorësh me turbina gazi. Gjysma e këtyre njësive do të instalohen në stacionin e kompresorëve të TAP-it në afërsi të Kipoi-t në Greqi, ndërsa pjesa tjetër do të instalohen në stacionin e kompresorëve të Fierit në Shqipëri.

TAP-i emëron Drejtorin Ekzekutiv të Financës

TAP-i emëron Drejtorin Ekzekutiv të Financës

14 gusht 2015

Baar, Zvicër. Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka përforcuar më tej ekipin e tij të menaxhimit, duke emëruar Gunnar Walter në pozicionin e Drejtorit Ekzekutiv të Financës, emërim që hyri në fuqi në 1 gusht 2015. Posti është në zyrat qendrore të TAP në Baar të Zvicrës.

TAP Nis Ndërtimin e Rrugëve dhe Urave Ndihmëse në Shqipëri

TAP Nis Ndërtimin e Rrugëve dhe Urave Ndihmëse në Shqipëri

3 korrik 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) njoftoi sot fillimin e punimeve për ndërtimin dhe rehabilitimin e rrugëve dhe urave ndihmëse përgjatë gjurmës së gazsjellësit në Shqipëri. Me këtë rast u organizua një ceremoni përurimi, në afërsi të qytetit të Çorovodës, ku ishin të pranishëm Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, Ministri i Energjisë dhe Industrisë z. Damian Gjiknuri, dhe Drejtori Menaxhues i TAP Ian Bradshaw.

TAP Jep Kontratën për Valvulat me Sferë

TAP Jep Kontratën për Valvulat me Sferë

1 korrik 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka dhënë kontratën e tij të dytë madhore për furnizimin me valvulat me sferë me diametër të madh dhe aktivizuesve RMA-së. Këta elementë janë pjesë kritike e gazsjellësit dhe do të instalohen nga kontraktori(ët) i Inxhinierisë së Ndërtimit të Gazsjellësit që do të përzgjidhen nga TAP në Greqi, Itali dhe Shqipëri.

TAP Nxjerr Ftesat për Tender për Tubat e Pjesës Detare dhe Ndërtimin në Pjesën Tokësore në Itali

TAP Nxjerr Ftesat për Tender për Tubat e Pjesës Detare dhe Ndërtimin në Pjesën Tokësore në Itali

30 qershor 2015

Ftesa e parë ka të bëjë me tubat me diametër prej 36 inç (0.91 m) që do të përdoren në seksionin e projektit që do të kalojë përmes Detit Adriatik, midis brigjeve të Shqipërisë dhe Italisë jugore. Ftesa e dytë ka të bëjë me Terminalin Pritës së Gazsjellësit (PRT) dhe instalimin e tubacionit tokësor në Itali.

TAP Shpall Ftesat për Tenderimin e Pjesës Detare

TAP Shpall Ftesat për Tenderimin e Pjesës Detare

9 qershor 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka nxjerrë një ftesë për Tender (ITT) për pjesën Inxhinierike, Prokurimin, Ndërtimin dhe Instalimin (EPCI) të pjesës detare të projektit. Tubacioni nënujor i TAP me diametër 36 inç në detin Adriatik, midis brigjeve të Shqipërisë dhe Italisë jugore, do të jetë rreth 105 km i gjatë.

Ministria Italiane e Zhvillimit Ekonomik lëshon Lejen me Autorizim Unik për TAP në Itali

Ministria Italiane e Zhvillimit Ekonomik lëshon Lejen me Autorizim Unik për TAP në Itali

20 maj 2015

Qeveria Italiane deklaroi sot se i ka dhënë Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) Lejen me Autorizim Unik. Autorizimi Unik është një leje kyç që i lejon TAP-it të vijojë punën për fillimin e ndërtimit të tubacionit në vitin 2016.

Zgjatet Periudha e Kohëzgjatjes së Përjashtimit të TAP

Zgjatet Periudha e Kohëzgjatjes së Përjashtimit të TAP

29 prill 2015

Autoritetet rregullatore në vendet pritëse të TAP-it, Greqi, Itali dhe Shqipëri, kanë nxjerrë një opinion të përbashkët që zgjatë periudhën e vlefshmërisë të përjashtimit të TAP-it nga disa dispozita të Direktivës së BE-së për Gazin. Përjashtimi i TAP-it është përditësuar në harmoni me datën e fillimit të eksportimit të gazit për në Evropë nga Faza 2 e Shah Deniz-it, që tani pritet të nisë në vitin 2020. Kjo i mundëson TAP-it të jetë në përputhje të plotë me zhvillimet në pjesën e sipërme të rrjedhës në zinxhirin e vlerave të Korridorit Jugor të Gazit.

TAP përzgjedh kontratën e parë të madhe | Për ndërtimin e rrugëve ndihmëse dhe urave në Shqipëri

TAP përzgjedh kontratën e parë të madhe | Për ndërtimin e rrugëve ndihmëse dhe urave në Shqipëri

14 prill 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP), ka përzgjedhur një sipërmarrje të përbashkët formuar si konsorcium nga Gener 2 sh.p.k dhe Sicilsaldo s.p.a për ndërtimin dhe rehabilitimin e rrugëve ndihmëse dhe urave në Shqipëri. Ky vendim përmbyll procesin e para-kualifikimit të TAP (nisur në prill të vitit 2014), i ndjekur nga vlerësimet e ofertave nga kompanitë e shortlist-uara të cilat përmbushën kriteret rigoroze të para-kualifikimit. Ndërtimi i rrugëve ndihmëse dhe urave në Shqipëri është një hap vendimtar në përgatitjet e TAP-it për ndërtimin e tubacionit,i parashikuar për të filluar në vitin 2016.

TAP Nxjerr Njoftimin për Kontratën  e Ndërtimit Tokësor në Itali

TAP Nxjerr Njoftimin për Kontratën e Ndërtimit Tokësor në Itali

26 mars 2015

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka ftuar kompanitë e interesuara të para kualifikohen për ndërtimin e Terminalit Pritës të Gazsjellësit (PRT) dhe instalimin e tubacionit tokësor në Itali. Qëllimi është që fushëveprimi i punës të mbulojë dy lote të veçanta: Inxhinierinë, Prokurimin dhe Ndërtimin (EPC) të PRT-së dhe EPC-në e një tubacioni me gjatësi rreth 8 km dhe diametër prej 36 inç (rreth 91 cm) që do të lidhë tubacionin detar të projektit nga vend-hyrja e tij në tokë me PRT-në.

TAP Fton Kompanitë të Para Kualifikohen për Ndërtimin në Pjesën Detare dhe Tubat e Linjës

TAP Fton Kompanitë të Para Kualifikohen për Ndërtimin në Pjesën Detare dhe Tubat e Linjës

3 mars 2015

Baar, Zvicër. Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka hapur dy kontrata para kualifikimi për ndërtimin e seksionit detar të tubacionit prej 105 km në Detin Adriatik. Thellësia më e madhe e shtrirjes së tubacionit do të jetë 820 metra.

TAP punëson dy Drejtorë Ekzekutivë ndërsa përgatitet për Ndërtimin e Projektit

TAP punëson dy Drejtorë Ekzekutivë ndërsa përgatitet për Ndërtimin e Projektit

3 shkurt 2015

Në kuadrin e përgatitjeve për ndërtim dhe nisjen e fazës së ndërtimit, Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) ka përforcuar ekipin e tij drejtues, duke punësuar Norman Ingram në pozicionin e Drejtorit të Projektit and Martin Mair si Drejtor Operacionesh. Të dy këto pozicione do të ushtrohen nga zyrat qendrore të TAP-it të ndodhura në Baar të Zvicrës.

Tek sa shohim drejt së ardhmes, të ndërtojmë mbi suksesin

Tek sa shohim drejt së ardhmes, të ndërtojmë mbi suksesin

2 shkurt 2015

Më 1 shkurt 2015, TAP-i mirëpriti Ian Bradshaw si Drejtorin e ri të Përgjithshëm. Ndërsa Ian po sistemohet në rolin e tij të ri, ne e pyetëm për mendimet e tij mbi TAP-in, sfidat e ardhshme, dhe prioritetet e tij si drejtues i projektit.

Të shkruash historinë: 5 vitet e mia me TAP-in

Të shkruash historinë: 5 vitet e mia me TAP-in

1 shkurt 2015

Duke qenë se ish- Drejtori ynë i Përgjithshëm, Kjetil Tungland po përgatitet t’i dorëzojë frerët tek pasardhësi i tij, ne i kërkuam të hedhë një vështirim pas në pesë vitet e suksesshme që ai udhëhoqi projektin, përfshirë këtu momentin historik kur në qershor 2013 TAP-i u përzgjodh si gazsjellësi për të transportuar gazin e Shah Deniz II në tregjet evropiane.

Ecuria e procesit të prokurimit të TAP 2014 dhe publikimi i listave të ofruesve për të mbështetur nën-kontraktorët e mundshëm

Ecuria e procesit të prokurimit të TAP 2014 dhe publikimi i listave të ofruesve për të mbështetur nën-kontraktorët e mundshëm

29 janar 2015

Gjatë vitit 2014, Trans Adriatic Pipeine (TAP) hapi procesin e tij të prokurimit për shërbime dhe mallra për projektin TAP.

TAP punëson Ian Bradshaw si Drejtorin e ri Menaxhues

TAP punëson Ian Bradshaw si Drejtorin e ri Menaxhues

7 janar 2015

Baar, Zvicër. Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) konfirmoi emërimin e Ian Bradshaw në postin e Drejtorit të ri Menaxhues në Baar duke filluar nga 1 shkurti i vitit 2015.